Tandpleje for børn og unge

Alle børn og unge fra 0-18 år har adgang til gratis tandpleje.

Sommerferie 2017

Børne og ungdomstandplejen samt Omsorgs- og Specialtandplejen holder lukket i skolernes sommerferie fra mandag den 26. juni til og med fredag den 11. august 2017.

Der er åben for nødbehandling mandag den 26. juni og tirsdag den 27. juni. Tidsbestilling skal ske mellem kl. 8.00-9.30 på tlf.: 2164 8966

Tandreguleringsklinikken er åben for nødbehandlinger onsdag den 19. juli og onsdag den 2. august 2017. Tidsbestilling skal ske mellem kl. 8.00-9.30 på tlf.: 8970 4403. Døren er åben mellem kl. 8.30-11.00

Ved behov for akut behandling (f.eks. ved alvorlige tandskader, tandpine, knækket tandprotese eller tandbøjle) fra onsdag den 28. juni til og med fredag den 11. august 2017, kan du kontakte praktiserende tandlæge eller tandtekniker for nødbehandling. På helligdage og i weekenderne kan regionens tandlægevagt benyttes (telefon 40 51 51 62, se mere på tandlægevagtens hjemmeside http://www.tandvagtregionmidt.dk/
).

Regningen for akut nødbehandling hos praktiserende tandlæge, tandtekniker eller Tandlægevagten dækkes af Silkeborg Kommunale Tandpleje. Information om refusion kan indhentes ved henvendelse til Tandplejen efter påske (tandplejen@silkeborg.dk eller telefon 89 70 44 01).

Læs mere om

Fold alle ud

Valg af tandklinik

Tilflyttere og nyfødte er automatisk tilmeldt Den Kommunale Tandpleje. Alle mellem 0 - 18 år har ret til frit at vælge imellem Tandplejens klinikker.

Ønsker du et skifte, kan du give besked om det til:

• Din nuværende tandklinik
  • Den nye tandklinik
  • Tandplejens kontor

Kontakt Tandplejens administration pr. e-mail:

tandplejen@silkeborg.dk

Det er nemt for os, hvis du skriver fødselsdato (ikke CPR nummer) og mobilnummer i mailen.

Du kan også ringe til os på tlf. 89 70 44 05.

Første indkaldelse

Den første invitation bliver sendt fra jeres lokale kommunale tandklinik. Er I bosat i den nordlige del af Silkeborg Kommune bliver invitationen sendt fra Tandplejens administration. I dette område bliver tandplejen leveret af 4 lokale private tandklinikker. I skal vælge en af de 4 tandklinikker, der derefter vil indkalde barnet. I kan også vælge en kommunal tandklinik.

De 4 private klinikker i den nordlige del af kommunen:

Kjellerup Tandlægecenter
Sindingsgade 6
E-mail: kjelleruptandlaegecenter@mail.dk

Tandlægerne i Ans
Søndermarksgade 6
8643 Ans
E-mail: mail@tians.dk

Tandlægerne Vestergade
Vestergade 17
E-mail: mail@kjelleruptand.dk

Tandlægerne i Thorning
Munkemarken 1, Thorning
E-mail: post@thorningtand.dk

Tandpine og tandskader uden for klinikkens åbningstid

Tandpine i skolernes ferier

Den Kommunale Tandpleje har lukket i skolernes ferier, men holder åbent for nødbehandling på udvalgte hverdage i ferierne. Vagtdagene annonceres her på hjemmesiden.

Telefontid i vagten 08.00 – 09.30. Vagttelefon: 21 64 89 66.

På andre tidspunkter kan du kontakte Tandlægevagten i Region Midtjylland på tlf. 40 51 51 62.

Transport til regionens tandlægevagt er for egen regning.

Tandpine

Hvis tandpinen eller skaden opstår, mens tandplejen har åbent, skal du kontakte den tandklinik, hvor barnet plejer at komme.

Link til tandklinikker

Tandpine i skolernes ferie, se tandpine, nødbehandling når Tandplejen er lukket

• Dit barn slår tænderne voldsomt
  • Dit barn får tandpine
  • Dit barn får problemer med tandbøjlen

Tandskader

Hvis dit barn slår tænderne, kan du kontakte den lokale tandklinik.
Udenfor tandplejens åbningstid giver tandklinikkens telefonsvarer besked om, hvor du kan henvende dig for at få hjælp.

• Vi anbefaler alle forældre at tegne en tandskadeforsikring.
  • Tandskader som følge af uheld kan ofte først færdigbehandles i 20 – 22 årsalderen.
  • Derfor bør barnet/den unge have en forsikring, der dækker tandskader. En eventuel tilbagemelding fra forsikringsselskabet på en tandskade skal I selv opbevare.

Er mælketænderne slået

Du er velkommen til at ringe til Tandplejen for råd og vejledning, hvis dit barn slår mælketænderne.

Kontakt tandklinikken hvis:
  • Tænderne ikke sidder, som de plejer.
  • Tænderne er slået meget løse.
  • Barnet ikke kan tygge sammen.

Er de blivende tænder slået

Mindre skader på blivende tænder behøver ikke at blive behandlet straks. Kontakt tandklinikken for nærmere information.

Link til tandklinikkerne

Store skader på blivende tænder

• Tag straks hen til tandklinikken, hvis du slår en blivende tand helt ud.
  • Opbevar tanden i et glas mælk eller i munden imens.

Tandplejetilbud til de 16-17 årige

16-17 årige kan vælge mellem at modtage det gratis kommunale tandplejetilbud på en af Silkeborg Kommunes tandklinikker eller hos en privat praktiserende tandlæge.

Tandplejen skal kontaktes inden den første undersøgelse hos en privat tandlæge. Der skal indgås en aftale inden udgifterne kan dækkes.

Hvad sker der, når jeg bliver 18 år

Inden du bliver 18 år, bliver du tilbudt en sidste undersøgelse.

Ved denne undersøgelse skal du oplyse os om hvilken privatpraktiserende tandlæge, du fremover ønsker at benytte. Så kan vi sende udskrivningsbrev og røntgenbillederne dertil med dit samtykke.