Nyheder om Kultur, fritid og frivillige

Her kan du læse nyheder i kategorien Kultur, Fritid og frivillige

Silkeborg Kommune forlænger Team Danmark samarbejdet

Silkeborg Kommune forlaenger Team Danmark samarbejde

Team Danmark og Silkeborg Kommune forlænger samarbejdet om at styrke eliteidrætten og talentudviklingen i Silkeborg Kommune. I den nye aftale stilles der endnu mere skarpt på at støtte op om de unge idrætstalenter i overgangen fra folkeskole til ungdomsuddannelse.

Pigefodboldens uge

Fodboldspillere

I samarbejde med DBU Jylland, eliteSilkeborg og SIF Q afvikler Silkeborg Kommune en unik uge for alle med interesse i pigefodbold – både spillere, trænere og ledere inviteres til spændende aktiviteter onsdag – lørdag i uge 42.

Tilskud til frivilligt arbejde med ældre

Funder Plejecenter

Silkeborg Kommune yder tilskud til foreninger, råd og frivillige inden for Sundheds- og Omsorgsområdet. Ansøgningsfristen er 27. oktober - læs mere om kriterierne for støtte og om, hvordan du søger.

Silkeborg åbner Campus Bindslevs Plads

Campus Bindslevs Plads

På lørdag åbner Silkeborg et banebrydende uddannelses- og bymiljø omkring Bindslevs Plads. Det splinternye CampusHus er et af svarene på, hvordan vi forbereder vores børn til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange jobs endnu ikke er opfundet.

Silkeborg kåret som Danmarks Friluftskommune

Mountianbiker i Silkeborgs skove.

I foråret udnævnte Silkeborg sig selv til Danmarks Outdoor Hovedstad. Nu har en national jury med repræsentanter fra bl.a. Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund og Københavns Universitet kåret Silkeborg som årets friluftskommune.

Historien bag Silkeborg Slot

Christian Fischer

D. 28. juli blev Silkeborg Slot indviet ved et stort åbningsarrangement med omkring 3000 gæster. Et af arrangementets indslag var ved tidligere direktør for Museum Silkeborg, Christian Fischer, som holdt en forrygende tale om slottets historie. Læs hele talen her.