Hylder sportshelt

Silkeborg Kommune opkalder plads efter roeren Eskild Ebbesen, som er blevet optaget i Hall of Fame. Eskild Ebbesen har vundet tre OL-guldmedaljer og 6 verdensmesterskaber.
Eskild Ebbesens Passage

Silkeborg hylder OL-guldvinderen Eskild Ebbesen

Som 15 årig tog roeren Eskild Ebbesen de første tag i sport, som han satte sit store præg på gennem det meste af et kvart århundrede. Det skete da han startede i Silkeborg Roklub for 30 år siden.

I weekenden blev den tredobbelte OL-vinder og seksdobbelte verdensmester optaget i de danske sportskoryfæers Hall of Fame.

Det vil Silkeborg Kommune hylde, idet han får passage opkaldt efter sig. Det er passagen mellem roklubben og Hjejleselskabets værksteder, samt pladsen foran roklubben ned mod Remstrup Å som fremover får navnet Eskild Ebbesens Passage.

Ved optagelsen i Hall of Fame, som blev fejret i forbindelse med DR’s Sporten 2016, i lørdags, udtrykte Silkeborgs borgmester, Steen Vindum sin og byens hyldest til Eskild Ebbesen.

Silkeborg som sportsby er stolt over alt det Eskild Ebbesen er opnået. Han har inspireret os med sine flotte sejre. Hver medalje har givet os unikke oplevelser, udtale borgmester Steen Vindum.

Fakta om Eskild Ebbesen:

Født: 1972

Erhverv: Cand.scient. i idrætsfysiologi og foredragsholder. Forfatter til Tænk som en vinder og Træn som en vinder

Karriere: Startede som 15 årig i Silkeborg Roklub. Eneste faste mand på Guldfireren frem til 2012.

Medaljer og verdensrekorder: OL-guld i 1996, 2004 og 2008, OL-bronze i 2000 og 2012 og VM-guld 1994, 1997, 1998, 1999, 2002 og 2003, samt sølv i 1995 og 2001

Han har derudover gennem årene vundet 19 world cup-guldmedaljer, samt et utal af Danmarksmesterskaber, både på vandet og på land, idet han også har konkurreret i ergometer-roning, hvor han også har haft verdensrekorden for personer over 40 år.

Udover at være verdens mest vindende letvægtsroer havde Eskild Ebbesen gennem 15 år verdensrekorden i letvægtsfirer

Hæder: Gennem årene er det blevet til mange priser med Guldfireren: Bl.a. vinder af Årets Sportsnavn 1998 og 2004, BT’s Guld 2004 samt Årets Idrætsprofil 2004 og IOC’s ‘Fair play pris’ 2005. Eskild modtog sammen med Peter Gade Kulturministeriets Idrætspris 2012, for deres lange og gloværdige karrierer inden for roning og badminton. I 2013 modtog Eskild Ebbesen international rosports største hæder, The Thomas Keller Medal, for en lang og gloværdig sportslige karriere og ypperlig sportsmanship, og som den første danske roer nogensinde.

Eskild Ebbesen blev ligeledes udpeget til at være fanebærer for det danske OL-hold i Athen.

Privat er Eskild gift og har tre dejlige døtre. Eskild Ebbesen har bl.a. skrevet bøgerne: Tænk som en vinder og Træn som en vinder