Nyheder om Natur

Her kan du læse nyheder i kategorien Natur

Kom med til indvielsen af den nyrenoverede Træksti

Traekstien

Fredag den 19. maj indvies den nyrenoverede Træksti, fra Porskær til Svostrup Kro, og alle er meget velkomne til en hyggelig eftermiddag i det fri. Med renoveringen har Trækstien fået nyt liv, og er blevet farbar for gående og cyklister en større del af året.

Kom til borgermøde om Silkeborg Kommunes nye friluftsstrategi

Gudenåen

I Silkeborg Kommune er vi beriget med en unik og enestående natur, som giver mulighed for mange forskellige oplevelser. Den nye friluftsstrategi udstikker kursen for Silkeborg Kommunes ambitioner for friluftslivet. Friluftsstrategien er en del af Kommuneplan 2017, der lige nu er i høring.

Faunabro nomineret til byggepris

Faunabroen ved dyrhaven

Faunapassagebroen på motorvejen ved dyrhaven på Kejlstruphøjvej (tidl. Kastaniehøjvej) er blandt de smukkeste betonbyggerier i Danmark. Broen er nomineret til en såkaldt ”In-situ”-pris, som betyder, at broen er støbt på stedet.

Nyt madpakkehus på Odden

Madpakkehus

Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune tager første spadestik til et nyt madpakkehus på Odden, der skal indbyde til naturoplevelser for små og store helt tæt på byen.

Ny hjemmeside om gå-ruter langs Gudenåen

Trækstien nord for Silkeborg

Det skal være lettere at finde de gode gåture og naturoplevelser langs Gudenåen. Derfor har Silkeborg Kommune lanceret en ny hjemmeside om Trækstien, der følger Gudenåen fra Silkeborg til Randers.

Nu skæres grøden i Gudenåen

Trust

Grødeskæring 2016 i Gudenåen på strækningen Silkeborg til Tange Sø er igangsat nu, hvor vandstanden er steget kraftigt igennem nogle dage.