Nyheder om Natur

Her kan du læse nyheder i kategorien Natur

Ekstra grødeskæring i Gudenåen

Graedeskaering Gudenaaen

Vandstanden i Gudenåen og i Silkeborg Langsø og Ørnsø er meget høj. Borgmester Steen Vindum har derfor anmodet om, at der hurtigst muligt gennemføres en ekstraordinær grødeskæring på strækningen fra Tange Sø til Silkeborg. Arbejdet ventes at gå i gang i uge 35.

Nu skæres grøden i Gudenåen

Gudenåen

Grødeskæring 2017 i Gudenåen på strækningen Silkeborg til Tange Sø er igangsat 15. juni, efter vandstanden er steget kraftigt igennem den seneste tid.

Kom med til indvielsen af den nyrenoverede Træksti

Traekstien

Fredag den 19. maj indvies den nyrenoverede Træksti, fra Porskær til Svostrup Kro, og alle er meget velkomne til en hyggelig eftermiddag i det fri. Med renoveringen har Trækstien fået nyt liv, og er blevet farbar for gående og cyklister en større del af året.

Kom til borgermøde om Silkeborg Kommunes nye friluftsstrategi

Gudenåen

I Silkeborg Kommune er vi beriget med en unik og enestående natur, som giver mulighed for mange forskellige oplevelser. Den nye friluftsstrategi udstikker kursen for Silkeborg Kommunes ambitioner for friluftslivet. Friluftsstrategien er en del af Kommuneplan 2017, der lige nu er i høring.

Faunabro nomineret til byggepris

Faunabroen ved dyrhaven

Faunapassagebroen på motorvejen ved dyrhaven på Kejlstruphøjvej (tidl. Kastaniehøjvej) er blandt de smukkeste betonbyggerier i Danmark. Broen er nomineret til en såkaldt ”In-situ”-pris, som betyder, at broen er støbt på stedet.

Nyt madpakkehus på Odden

Madpakkehus

Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune tager første spadestik til et nyt madpakkehus på Odden, der skal indbyde til naturoplevelser for små og store helt tæt på byen.