Byplanlæggere på tur i stilheden i Salten Ådal

En hel busfuld byplanlæggere kommer fredag 26. september på besøg i Silkeborg for at opleve stilhed. De vil også høre om, hvordan Silkeborg i kommuneplanen har udlagt 17 procent af sit samlede areal til stilleområder.
Salten ådal Byplanlæggere fra hele landet er samlet to dage i Herning til det årlige byplanmøde i Dansk Byplanlaboratorium, og der er indlagt flere udflugter. Blandt andet turen til Silkeborgs største stilleområde Salten Ådal.

Guiderne fra Silkeborg Kommune er landinspektør Gry Bruhn Hansen, biolog Bodil Deen Petersen og sektionsleder i Plan og Byg Svend Jacobsen. På Vrads Station bliver der oplæg om stilleområderne, og derfra går turen med veterantog til Bryrup. Undervejs er der stop ved Lystruphave Efterskole:

"Lige nu arbejder vi med en lokalplan for efterskolen, og det er et godt eksempel på, hvordan stilleområderne spiller ind i planlægningen. Det betyder, at vi forholder os til både belysning og støj," siger Gry Bruhn Hansen.

Stilleområderne er tidligere præmieret af Danske Landskabsarkitekter med Den lille landskabspris og var i år indstillet til Nordisk Råds Miljø- og Naturpris af den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening og foreningens Lys- og lydnetværk.

Læs mere om stilleområderne