Nyheder om Sundhed, omsorg og sygdom

Her kan du læse nyheder i kategorien Sundhed, omsorg og sygdom

Tid til influenzavaccination

Læge giver influenzavaccination til patient

Vinter og influenza hænger uløseligt sammen. Feber, ondt i halsen og muskelsmerter er bare nogle af de mange bivirkninger, der er ved at få influenza. Hører du til risikogruppen, kan du blive vaccineret gratis.

Alle har ret til rene tænder

Tandplejer oplærer plejepersonale på ældrecenter i god tandpleje

Mere appetit på livet, færre smerter og glæden ved at nyde et veltillavet måltid er bare nogle af de fordele, en sund mund giver.

Huskedagen: Demens på dagsordenen

Skuespillere Sonja Oppenhagen og Rikke Wölck

1327 mænd og kvinder i Silkeborg Kommune har demens. En sygdom, som vi går sammen om den 23. september, når det er årets Huskedag.

1.600 svarer på befolkningsundersøgelse

Elin Sonne overrækker gave til borger

Er e-cigaretter skadelige? Giver tatoveringer følgesygdomme? Og er der en sund balance mellem arbejde og fritid? Det har 1.600 borgere i Silkeborg Kommune svaret på i Region Midtjyllands befolkningsundersøgelse - og en heldig deltager har vundet en iPad.

Nyt rådgivningstilbud skal møde de unge i øjenhøjde

Unge snakker sammen udenfor

Undersøgelser peger på, at flere unge har svært ved at finde vej i livet. Derfor arbejder Silkeborg Kommunen på at oprette en ny ungerådgivning. Med afsæt i en café, der skal fungere som et trygt fristed, og mulighed for anonym rådgivning, skal rådgiverne møde de unge i øjenhøjde.

Nu er Marienlund Plejecenter officielt indviet

Indvielse af Marienlund_20170622

Efter en lang og spændende proces flyttede de første beboere ind på Marienlund i marts 2017. Nu er huset taget i brug og har stået sin prøve. Den 17. juni blev Marienlund endelig officielt indviet, og det var en festdag for både beboere, pårørende og medarbejdere.

Ny proces skal løfte hjemmeplejen

Hans Jørgen Hørning holder oplæg om Den Gode Hjemmepleje

Silkeborg Kommune og Ældre- og handicapudvalget ønsker at gøre hjemmeplejen endnu bedre. Derfor sætter de nu gang i en proces, der, gennem borgerinddragelse, skal belyse området og øge kvaliteten