Herreværelse og wellness på plejecenter

Herreværelse med bardisk, dart, musikanlæg og biopejs og spabade med hydromassage. Det er, hvad beboere på Marienlund – Silkeborgs nye plejecenter kan vente sig, når det står færdigt om få år. Det har ældre- og handicapudvalget netop besluttet
Ældre mand spiller dart I år sættes første spadestik til det meget moderne plejecenter, som skal rumme 120 boliger.

–Det bliver et lækkert plejecenter, og det skal det også være. Det skal være en god oplevelse for beboerne at komme i de rum. Vi har mulighed for at lave sådanne flotte faciliteter, fordi plejecenteret bliver så stort, som det gør, udtaler Karina Due (DF), formand for ældre- og handicapudvalget i Silkeborg Kommune til Midtjyllands Avis.

Massagespabadene skal styrke beboernes blodomløb og bevægeapparat og forhåbentlig nedbringe behovet for beroligende medicin. Ud over spa og herreværelse kommer der også et sanserum, som især er til gavn for demente og hjerneskadede beboere.

Afprøver teknologiske funktioner i forsøgsbolig

I årene op til første spadestik af Marienlund har Silkeborg Kommune afprøvet forskellige former for ny teknologi i en helt særlig forsøgsbolig, som er opført i en hal. Her er installeret en komplet plejebolig med badeværelse med blandt andet forskydeligt toilet og håndvask samt stemmestyret vaskemaskine.

I soverummet er der installeret en lift, som kan køre direkte mellem seng og badeværelse, og som kan skjules i et skab i væggen, når den ikke er i brug. Stuen har blandt meget andet et avanceret elektronisk styret lyssystem og stemmestyret garderobe.

Der er endnu ikke taget endelig beslutning om, hvor mange af funktionerne fra forsøgsboligen, Marienlund kommer til at rumme.