Forvent tæt trafik i Silkeborg i weekenden

Kom i god tid, gå, tag cyklen, brug de indsatte ekstra-bybusser eller kør flere sammen.
DSV logo med ramme Sådan lyder opfordringen fra arrangørerne, når 20.000 motionister, 20.000 koncertgæster og tusindvis af gæster ventes til Danmarks Største Vejfest i Silkeborg i weekenden den 10. og 11. september 2016, hvor Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik åbner den nye Silkeborgmotorvej.

Se kort med busser, p-muligheder og vejafspærringer her. Og se busafgange i rejseplanen.

- Medbring først og fremmest god tålmodighed, hvis trafikken ikke lige arter sig, lyder det fra Silkeborg Kommune, der sammen med Vejdirektoratet, Silkeborg Musik og Kultur Event, DGI og en lang række foreninger, organisationer og andre står bag Danmarks Største Vejfest, som fejrer åbningen af Silkeborgmotorvejen.

Arrangørerne har i planlægningen trukket på alle deres erfaringer fra tidligere store motorvejsåbninger, store motionsløb og store koncerter, og løsningerne er valgt i samarbejde med politiet og beredskabet. Alligevel kan trafikken blive tæt.

- Vi indsætter ekstra bybusser, men opfordrer først og fremmet til at man bruger gå-benene eller cyklen for at komme frem. Kommer man i bil, så opfordrer vi til at flere kører sammen. Vi har støvsuget området for mulige offentlige og private parkeringspladser, i alt ca. 5.000, men bilister må have lidt tålmodighed, hvis de ikke lige kan finde en p-plads eller kommer til at holde i en meget langsomt kørende kø. Man kan evt. overveje at parkere længere væk, og tage bus eller cykel det sidste stykke. Desuden bliver trafikken reguleret af militærhjemmeværnet og politiets indsatsleder, og der vil være enkelte veje, som er spærret af og standsnings- og parkeringsforbud på en række veje til eventområdet omkring Søholt, Cirkuspladsen og Dyrehaven i Silkeborg.

Kom i god tid!, medbring festhumøret, og bær over, hvis køen flytter sig lidt for langsomt, lyder opfordringen fra arrangørerne.