Kraftig vækst i antallet af arbejdspladser i Silkeborg

Krisen ramte erhvervslivet i Silkeborg Kommune hårdt. Mange arbejdspladser forsvandt, men nu er antallet af fuldtidsjobs tilbage på samme niveau som før krisen.
Kraftig vækst i antallet af arbejdspladser i Silkeborg

Ved udgangen af 2014 var der ifølge Danmarks Statistik flere end 30.000 fuldtidsstillinger i Silkeborg Kommune. Så mange jobs på fuld tid har der ikke været i fem år.

Tallene viser, at der siden lavpunktet i 2011 er skabet 1.552 fuldtidsstillinger – heraf alene 1400 fuldtidsstillinger siden 1. januar 2013. I løbet af sidste år blev der etableret flere end 500 nye arbejdspladser i kommunen.

”Det er meget positivt, at det går så godt i erhvervslivet på tværs af brancher. I Silkeborg Kommune har vi forsøgt at skubbe til den positive udvikling ved at lempe byrderne for erhvervslivet. Det har vi blandt andet gjort ved at afskaffe af dækningsafgiften og sænke gebyrerne på byggesager,” fortæller borgmester Steen Vindum.

Siden antallet af arbejdspladser i Silkeborg Kommune nåede bunden i 2011, har der især været fremgang at spore inden for videnservice og rådgivning, hvor antallet af jobs ifølge Danmarks Statistik er steget med 500. Også inden for finansiering og forsikring er der fremgang med 200 nye fuldtidsstillinger. På it-området har virksomhederne etableret 150 nye arbejdspladser på fuld tid, og Bygge- & anlægsbranchen kan notere et plus på 100 jobs.

Positive forventninger til 2015
En af de virksomheder, der mærker fremdriften i antallet af medarbejdere, er Kaastrup Andersen, der beskæftiger professionelle projektledere. Virksomheden er vokset fra under ti medarbejdere til knap 40 medarbejdere siden 2011.

”Det er specielt gået stærkt i løbet af de seneste to år, hvor vi har ansat én eller to nye medarbejdere hver måned. En af årsagerne er, at vi har formået at holde fokus på projektledelse og ikke brede os til flere ydelser. Jeg forventer, at væksten fortsætter, og at vi får behov for at ansætte yderligere 10-15 medarbejdere i løbet af det kommende år, siger Harald Høi, direktør i Kaastrup Andersen.

De positive tal fra Danmarks Statistik understøttes af en ny undersøgelse fra Dansk Erhvervsfremme, som er udarbejdet for erhvervSilkeborg. Undersøgelsen viser, at 30% af virksomhederne i Silkeborg Kommune forventer at ansætte flere medarbejdere i løbet af i år. Samtidig forventer 57% af virksomhederne også et bedre økonomisk resultat i 2015 end i 2014. Til sammenligning forventer blot 7% at nedjustere antallet af medarbejdere, og kun 6% af virksomhederne forventer en dårligere bundlinje end sidste år.

”Begge undersøgelser bekræfter de meldinger, jeg får, når jeg hver onsdag besøger én af områdets virksomheder. Jeg synes alt i alt, det tegner meget lyst for erhvervslivet i Silkeborg Kommune,” siger Steen Vindum.

Med kampagnen ”Silkeborg Kalder” er Silkeborg Kommune de seneste to år gået målrettet efter at få flere til at bosætte sig kommunen. Næste skridt i tiltrækningen af nye borgere handler om talenter.

”Vi arbejder lige nu på at fintune vores Silkeborg Kalder-kampagne, så vi i højere grad kalder på nye borgere med præcis de kompetencer, som virksomhederne har behov for. Det er en spændende mulighed for makkerskab mellem Silkeborg Kommune og de lokale virksomheder om at tiltrække talenter, som jeg gerne vil teste sammen med Silkeborgs virksomheder,” siger Steen Vindum.

Antallet af fuldtidsstillinger forventes at falde en smule i første kvartal af 2015 pga. af sæsonudsving.