Vi kommer tættere på familie, fritid, kunder og medarbejdere

Både silkeborgensere, pendlere og virksomheder kommer til at mærke gevinsterne, når motorvejen mellem Hårup og Låsby tages i brug 1. december.
Erhvervsomraader langs motorvejen

Den første dag i december får pendlerne mellem Silkeborg og Aarhus en tidlig julegave – et 11 kilometer langt stykke nylagt motorvej mellem Hårup og Låsby.

Det giver ifølge Vejdirektoratets og Damvads beregninger en tidsbesparelse på 10-12 minutter hver vej i myldretiden på strækningen mellem Silkeborg og Aarhus for de 4.300 pendlere, der hver dag kører turen, og som i dag oplever at køre i en tæt kø gennem byerne på strækningen.

"Det østjyske vækstområde bliver bedre forbundet med Silkeborgmotorvejen, og det kommer både borgere og virksomheder til gavn. Hvis du pendler mellem Silkeborg og Aarhus, får du op til to timer mere om ugen til familie og fritid, og som virksomhed kommer du tidsmæssigt tættere på både medarbejdere og kunder," siger borgmester Steen Vindum.

Spændende erhvervsområder
Silkeborg Kommune etablerer ikke færre end fire spændende erhvervsområder langs Silkeborgmotorvejen. Erhvervsområdet i Hårup ligger kun 7 minutter fra Silkeborg og 15 minutter fra Aarhus, og med egen til- og frakørsel bliver området meget attraktivt for virksomheder, der ønsker nem adgang til motorvejen.

Lidt nordligere ligger Erhvervskorridoren, hvor Jyske Bank allerede har sat gang i byggeriet af et nyt kontorhus på 7.000 m2. Her kan virksomhederne få facade kun 6,5 meter fra motorvejen og dermed opnå maksimal eksponering over for flere end 30.000 potentielle kunder om dagen.

Aflaster landsbyer
Vejdirektoratet forventer, at motorvejen mellem Hårup og Låsby vil få en gennemsnitstrafik i døgnet på 20.000 biler. Den nye motorvejsstrækning vil i høj grad aflaste den gamle landevej mellem Aarhus og Silkeborg. Trafikmængden på landevejen falder rundt regnet med 15.000 biler i døgnet efter 1. december til gevinst for beboerne i de tre landsbyer Mollerup, Linå og Hårup.

Åbningsfesten kommer til at foregå 1. december 2014 kl. 11.00 på rastepladsen Sønderskov et par kilometer vest for Låsby, hvor transportminister Magnus Heunicke, Silkeborg Kommunes borgmester, Steen Vindum, og Skanderborg Kommunes borgmester, Jørgen Gaarde, indvier motorvejen.

Alle interesserede kan komme på guidet bustur på motorvejen.

Se, hvordan du kommer med på en guidet bustur

Se programmet for åbningsfesten

Læs, hvad motorvejen kommer til at betyder for en pendler

Læs mere om de fire erhvervsområder