Rejsegilde på JYSK park blev tilløbsstykke

Godt 500 silkeborgensere mødte frem, da SIF og Silkeborg Kommune var vært ved rejsegilde på JYSK park.

- Se jer omkring - vi står på det, der ender med at blive det mest moderne stadion i Danmark. Allerede nu kan I fornemme følelsen af at komme til JYSK park, kigge gennem glasruderne og se banen - og blive draget ind til den fodboldkamp, der venter.

Sådan lød det fra SIF's bestyrelsesformand Henrik Lyhne, da han fredag formiddag holdt tale ved rejsegildet på JYSK park. Stadionbyggeriet er nu nået så langt, at håndværkerne kunne fejre færdiggørelsen af de udvendige rammer med det traditionelle rejsegilde. Bygherrerne Silkeborg IF og Silkeborg Kommune havde inviteret hele byen med, for når kommunen, klubben og byens erhvevsliv står bag finansieringen af Danmarks mest moderne stadion, så skal et rejsegilde fejres stort.

Det blev det. Rejsegildet blev lidt af et tilløbsstykke, og omkring 500 mennesker fyldte foyeren for at høre taler og lytte til musik fra Ked'li - det lokale orkester med SIF-ikon Orla Madsen som en af fem i quintetten.

Borgmester Steen Vindum lagde i sin tale vægt på at stadionbyggeriet på Søholt blot er én ud af et væld af byggeaktiviteter i kommunen i øjeblikket, der gør Silkeborg til den femte mest aktive kommune på den front. Arkitekt Per Laustsen, Årstiderne Arkitekter, lovpriste processen undervejs og var ikke uden stolthed over, at der lige om lidt - til sommer - står et nyt, moderne stadion færdigt.

Foto og Tekst: Silkeborg IF