Fejring af elever fra ungdomsuddannelser med særlige udmærkelser

I Silkeborg Kommune jagter vi talenterne og hylder gerne dem, der kan noget særligt.
Billede fra colourbox. Igennem flere år har der været tradition for at hylde toppræstationer indenfor sportsverdenen, mens der ikke har været fokus på de særligt dygtige indenfor uddannelsesområdet - det gør vi nu noget ved og fremover vil vi derfor hvert år i april hylde de særligt dygtige unge.

Men vi hædrer samtidig den unges uddannelsesinstitution eller læreplads – for dygtige unge bliver kun særligt dygtige, hvis de har uddannelsesmuligheder af høj kvalitet.

Det er planen at Silkeborg Kommune holder et årligt arrangement for elever i Silkeborg Kommune, der opnår særlige udmærkelser.

Erhvervs- og Ungdomsuddannelsesinstitutioner og de unges lærepladser kan nu indstille elever med særlige udmærkelser opnået i perioden 1. august 2015 til maj 2016 til at blive modtaget på Silkeborg Rådhus.

Indstilling, der skal være bilagt beskrivelse og begrundelse om opnået udmærkelse, skal mailes til chefsekretær Henna Bøgedal på hb@silkeborg.dk senest onsdag 18. maj 2016.

Hvis eleven opfylder kriterierne, inviterer vi til modtagelse på rådhuset tirsdag 31. maj 2016 kl. 16.00. Udover eleven vil også nærmeste familie og uddannelsessted/læreplads blive inviteret til arrangementet.

Følgende kriterier gælder for at blive fejret:

• Vindere af DM, NM, EM, VM og lignende (f.eks. vindere af Georg Mohr-konkurrencen i matematiks anden runde og andre tilsvarende indenfor erhvervs- og ungdomsuddannelserne) kan indstilles
  • Den unge skal være bosiddende i Silkeborg eller have læreplads/tage sin uddannelse i Silkeborg.
  • Hvis der er tale om en holdpræstation, inviterer vi også dem på holdet, der er bosiddende udenfor kommunen.