Frivilligprisen

Frivilligprisen gik i 2016 til Vågekonerne i Gjern
Vågekonerne i Gjern Begrundelsen for prisen er, at vågetjenestens frivillige giver ro og tryghed gennem nærvær. Den frivillige sidder hos den døende og opfylder behov for tavshed, samtale, læsning eller sang – lige som de tilkalder hjælp, hvis der er behov.

Vågetjenesten kommer både i private hjem, og når hjemmet er en del af et plejecenter eller plejehjem. Den frivillige kan yde støtte, når pårørende har brug for aflastning, ikke kan være til stede eller hvis der ingen pårørende er.

Vågekonerne opstod som et privat initiativ for 5 år siden. De har påtaget sig en opgave som frivillige, fordi de i deres lokalsamfund har identificeret et behov. De har ikke en organisation i ryggen og har på fem år formået at udvikle deres indsats til nu at omfatte 10 ”vågekoner”.

Deres indsats kræver både mod og stor indlevelse, og så trodser de et stort tabu, når de holder døende mennesker i hånden og våger over dem i den sidste tid, fordi deres indstilling eller måske snarere deres værdi er, at mennesker ikke skal ligge og dø alene.

Frivilligprisen er Sundheds- og Forebyggelsesudvalget måde, at sætte pris på det frivillige arbejde, som foregår inden for området. Prisen, som uddeles en gang om året, går til en eller flere personer, organisationer eller netværk, der har ydet en særlig frivillig indsats på det sociale område. Frivilligprisen består af 5000 kr.
Sidst opdateret