Smuk arkitektur præmieret

Silkeborg Kommune hædrer hvert andet år på Arkitekturens Dag bygninger og anlæg, som er udført med arkitektonisk kvalitet, og som er med til at gøre Silkeborg Kommune smukkere. Se hvem der vandt i 2017.
Silkeborgmotorvejen
Silkeborgmotorvejen er kraftfuld som Storbæltsforbindelsen og har format til at blive et nationalt symbol.

Sådan lyder de flotte ord i udtalelsen fra de uafhængige fagdommere fra Arkitektforeningen, der sammen med Silkeborg Byråd hvert andet år på Arkitekturens Dag præmierer smuk arkitektur i form af bygninger og anlæg, som er udført med arkitektonisk kvalitet, og som er med til at gøre Silkeborg Kommune smukkere.

Præmieret arkitektur: Silkeborgmotorvejen
Bygherre: Vejdirektoratet. Arkitekt: Preben Skaarup Landskab og SLA.

Smukt enfamiliehus

I kategorien enfamilieshuse bliver ombygningen af Gjessøvej 27 præmieret for smuk arkitektur. I fagdommernes udtalelse hedder det, at projektet er et utroligt vellykket eksempel på en energirenovering og ombygning, der opgraderer en eksisterende bolig til en flot og markant arkitektur, der er gennemført på alle fagets niveauer. Projektet er et meget flot eksempel på de bo-kvaliteter, som er unikke for Silkeborg, og som skal tiltrække fremtidige generationer til byen.

Præmieret arkitektur: Gjessøvej 27
Bygherre: Christian Frederiksen og Malene Nørgaard. Arkitekt: Malene Nørgaard, seniorprojektleder hos Årstiderne Arkitekter.

Hædrende omtale

To byggerier modtager hædrende omtale.

I den nye bydel Gødvad Enge ligger Tusindfryd 140-198. Den hædrende omtale gives for en smuk og enkel boligbebyggelse, der fremviser mange af de dyder, der gør dansk boligbyggeri til noget særligt. Bebyggelse og den centrale græseng er et forbilledligt eksempel på, hvordan moderne regnvandshåndtering kan være med til at strukturere en bebyggelse og sikre et rekreativt hjerte omkring det rindende vand.

Hædrende omtale: Boligbebyggelsen Tusindfryd 140-198
Bygherre: Arbejdernes Byggeforening. Arkitekt: Årstiderne Arkitekter

Tæt på Silkeborg bys centrale Torv ligger Imerco på adressen Vestergade 2B. Den hædrende omtale gives for en forbilledlig renovering af arkitekten Anton Rosens flotte gadefacade fra 1886 med udgangspunkt i de originale ideer og detaljer, som sætter en ny høj standard for, hvad man forventer af byens vigtigste butiksfacade. Den nye "gamle" facade er en fin og passende tilføjelse til det moderne Silkeborg og et udtryk for den kvalitet i design og materialitet, byen stræber efter.

Hædrende omtale: Renovering af Vestergade 2B - Imerco
Bygherre: KK Ejendomme. Arkitekt: Laban Arkitekter

Læsernes pris

Midtjyllands Avis hylder smukt arkitektur med Læsernes pris.
Blandt de 21 indstillede projekter har læserne stemt på Silkeborgmotorvejen og på det nybyggede enfamiliehus på Ladelundsvej 27.

De to byggerier får Læsernes pris i de to kategorier af smukt byggeri, som hyldes på Arkitekturens Dag.