Åbning af Kulturhovedstaden

Åbningen af Europæisk Kulturhovedstad 2017 er lige om hjørnet. Følg med i åbningsarrangementerne.
Installationen "Hulen", som kan opleves på Ønskeøen

Torsdag den 19. januar

  • Udstillingen ”Begyndelsen - Aarhus 2017” åbner i Rådhusets forhal kl. 15.00.

Udstillingen er med til at søsætte Europæisk Kulturhovedstad 2017. I hele regionen har børn og voksne foldet kunstneriske både, som bærer fortællingen af, hvad vi mennesker holder allermest af – og hvilke ønsker og drømme vi har for fremtiden. Udstillingen på Silkeborg Rådhus er med både, som er foldet på Silkeborg Bibliotek, og udstillingen kan ses i perioden 19. januar til 10. februar 2017. 

Fredag den 20. januar

  • Børneåbningen af Kulturhovedstaden: ”Ønskeøen på Odden”. 

Vi åbner – over tre gange - Ønskeøen fredag den 20. januar, hvor de 733 udstillende børn er inviteret til at opleve deres Ønskeø og til en Ønskeø-koncert ved musiker Søren Koldsen-Zederkof. Borgmester Steen Vindum står for den officielle åbning kl. 10.00.

Læs mere om Børneåbningen af Kulturhovedstaden  

  • Band Festival i Jysk Musikteater klokken 17.00-21.00.

Bandfestival for unge og med elever svingende i alder fra 10 til 20 år fra omkring 12 medvirkende orkestre. De fleste orkestre vil komme fra Den Kreative Skole, men der deltager også orkestre fra byens musikmiljø. Koncerten afvikles med digitalt design og lys samt med billedkunstelever, der skaber billeder i takt med musikken spiller. Bandfestivalen er også ramme for en bandkonkurrence, som Dansk Musikerforbund arrangerer, og som nogle af orkestrene deltager i. Bandfestivalen er programsat til kl. 17.00.

  • "Ønskelandet" – en minimusical.

En forestilling om ønskelandet om børn, for børn og af børn. Hvad var det nu, vi så gerne ville som børn? Hvad drømte vi om? Et forsøg på at trække forestillinger frem om ønsker og drømme for fremtiden fra nutidens børn. Forestillingen skrives og spilles af børn fra 4. til 6. klassetrin fra Langsøskolen, og indeholder musik, billedkunst, dans og digitalt lys og design på Jysk Musikteater i et samarbejde mellem Langsøskolens elever og lærere samt lærere fra Den Kreative Skole.
Forestillingen er en minimusical og foregår på Jysk Musikteater fredag den 20. januar kl. 13.00. Der inviteres skoleklasser fra andre skoler med til forestillingen.

Læs mere om minimusicalen "Ønskelandet" (pdf) (pdf)

Lørdag den 21. januar

  • Officiel åbning i Aarhus klokken 19.00-21.00.

Lørdag den 21. januar 2017 vil et kæmpe optog af 5000 mennesker bevæge sig i en procession med fakler og lysende både gennem Aarhus og markere åbningen og begyndelsen på kulturhovedstadsåret 2017. 

Læs mere om den officielle åbning af Kulturhovedstaden

Søndag den 22. januar 

  • Skumringskoncert på Ønskeøen" klokken 16.30.

Vi inviterer alle kommunens familier til en skumringskoncert på Ønskeøen søndag den 22. januar. Koncerten foregår på "de gamle tennisbaner" (det store græsareal) på spidsen af Odden.

Sidst opdateret