Nyheder om Natur

Her kan du læse nyheder i kategorien Natur

Nyt digitalt kort leder dig til Gudenåens oplevelser

Bro med kano under

Sommeren venter forude, og det gør Gudenåens oplevelser også. Nu bliver det lettere at finde cykelruter, forslag til gåture, attraktioner, historiske sites, fiskevand og skjulte naturperler, når du skal på tur langs Gudenåens bred.

Hule træer skal fældes før flagermus går i vinterhi

Nordskovvej Silkeborg

For at gøre klar til den kommende Nordskovvej, fælder Silkeborg Kommune seks træer i det gamle banetracé. Det sker netop nu af hensyn til områdets flagermus, der ikke endnu har taget hul på vintersøvnen eller yngler på denne tid af året.

Ekstra grødeskæring i Gudenåen

Graedeskaering Gudenaaen

Vandstanden i Gudenåen og i Silkeborg Langsø og Ørnsø er meget høj. Borgmester Steen Vindum har derfor anmodet om, at der hurtigst muligt gennemføres en ekstraordinær grødeskæring på strækningen fra Tange Sø til Silkeborg. Arbejdet ventes at gå i gang i uge 35.

Nu skæres grøden i Gudenåen

Gudenåen

Grødeskæring 2017 i Gudenåen på strækningen Silkeborg til Tange Sø er igangsat 15. juni, efter vandstanden er steget kraftigt igennem den seneste tid.