Trækstien bid for bid

Planlæg din tur på Trækstien ved hjælp af beskrivelser og printkort fra de 5 delstrækninger
Silkeborg - svostrup - trækstien

Beskrivelse af de 5 strækninger

Trækstien er cirka 70 kilometer lang. Her finder du en beskrivelse af hele Trækstien inddelt i 5 delstrækninger med kort, der orienterer dig om p-pladser, seværdigheder, mulighed for at kombinere med andre ruter m.v. Brug også det digitale kort oplevgudenaa.dk, når du er på farten. Det fungerer allerbedst på din smartphone. 

Er Trækstien våd? Tjek vandstanden i Gudenåen

Fra Silkeborg til Svostrup kro (Ca. 12 km.)

Tag en rejse tilbage i tiden fra det urbane landskab ved Silkeborg til den gamle pramdragerkro Svostrup Kro. Undervejs går du på én af Danmark længste træstier – helt tæt på Gudenåen. Man må også gerne cykle her - tag fx turen som en rundtur ved at kombinere med cykelrute 30 (find den på oplevgudenaa.dk).

Læs mere om strækningen Silkeborg - Svostrup Kro

Fra Svostrup Kro til Ans (Ca. 17 km.)

Gå fra åbent ålandskab syd for Kongensbro gennem Vejerslev mose på træstier til smuk løvskov på kanten af Tange Sø. Undervejs oplever du Tvilum Kloster, Kongensbro Kro, Vejerslev og Ormstrup Skove og Tange Sø. Her har man genfundet én af Nordeuropas største skibssætninger. 

Læs mere om strækningen Svostrup Kro - Ans

Fra Ans til Kjællinghøl (Ca. 12 km.)

Oplev det imponerende industrihistoriske landskab omkring Tangeværket med den kunstige sø og 800 meter lange dæmning - samt den imponerende Kjællinghølbro, Danmarks største bro i rundtømmer, på den anden side af Bjerringbro.

Læs mere om strækningen Ans - Kjællinghøl

Fra Kjællinghøl til Langå (Ca. 15 km.)

Oplev den smukke ådal, der fortæller historien om, hvordan Gudenådalen blev skabt som tunneldal af smeltevandet. Og historien om jernbanen, der som Trækstien følger Gudenåen som et parallelt spor. I Langå passerer du Gudenåen via den fredede jernbanebro fra 1862.

Læs mere om strækningen Kjællinghøl - Langå 

Fra Langå til Randers (Ca. 14 km.)

Oplev det rige fugleliv i de åbne, smukke enge, der åbner sig mere og mere, indtil Gudenåen bliver til Randers Fjord. Trækstien ender – eller begynder – ved Tørvebryggen i Randers, hvor den gamle havn for pramme engang lå. Du kan også tage turen på cykel ad cykelrute 29.

Læs mere om strækningen Langå - Randers

God tur!

 

Sidst opdateret