Erhvervsudvikling

Silkeborg Kommune er hjemsted for et erhvervsliv i vækst og udvikling. Erhvervslivet i Silkeborg er alsidigt, men med særlige styrkepositioner indenfor bl.a. Vand, Vind, IT, Finans, Oplevelser & Turisme og Produktion.
Erhvervshandleplan 2014

Spændende udviklingsmiljøer

I Silkeborg har du mulighed for at etablere din virksomhed i flere attraktive udviklingsmiljøer bl.a. på Papirfabrikken og Ferskvands- centret. På Ferskvandscentret finder du også G-kraft Park som er et spændende udviklingsmiljø for ambitiøse vækstiværksættere.

Ambitiøs erhvervsstrategi

Silkeborg Kommune ønsker at give en god service og skabe de bedst mulige rammebetingelser for områdets virksomheder. Byrådet har derfor vedtaget erhvervsstrategien "Sådan udvikler vi os".

Målet er bl.a. at skabe 3.000 flere arbejdspladser inden 2025.

Blandt de bedste til at tiltrække virksomheder

Mellem 2009 og 2013 er der flyttet 932 virksomheder til Silkeborg Kommune. Det betyder, at antallet af nye virksomheder er steget med 3,1 procent. Den stigning placerer Silkeborg blandt de bedste i Jylland til at tiltrække nye virksomheder.

Det viser en undersøgelse foretaget af analysefirmaet Bisnode Market, der sammenligner alle 98 kommuners evne til at tiltrække virksomheder.

”Undersøgelsen viser, at vi har fat i noget af det rigtige, når det handler om at tiltrække virksomheder. Det viser også, at vi formår at udnytte vores potentiale i en svær tid,” siger borgmester Steen Vindum.

Silkeborg Kommune har en central placering, der blandt andet giver adgang til 1,4 millioner indbyggere, 50.000 højtuddannede samt tre lufthavne inden for en times kørsel.
Men det er ikke de eneste årsager til, at Silkeborg Kommune er et attraktivt område for erhvervslivet.

”I Silkeborg Kommune har vi nogle af landets bedst uddannede indbyggere. Det giver virksomhederne direkte adgang til kvalificeret arbejdskraft,” siger Torben Vilsgaard, direktør for erhvervSilkeborg.

I menuen til venstre finder du mere information om erhvervsudviklingen i Silkeborg Kommune.

Her kan du bl.a. læse om Silkeborg Kommunes erhvervsstrategi, de erhvervsmæssige muligheder langs Silkeborgmotorvejen, kommunes erhvervstaskforce der hjælper din virksomhed godt på vej, start og udvikling af egen virksomhed og turisme.

Sidst opdateret