Silkeborg går på talentjagt i Aarhus og Aalborg

I dag tager Silkeborg Kommune i samarbejde med Silkeborg-virksomheder på jagt efter de største talenter på Danmarks største job- og karrieremesse.
Silkeborg jagter talenter på karrieremesse.

I Danmark er der stigende mangel på ingeniører og it-uddannede og det går, ifølge flere undersøgelser, ud over væksten. 

Derfor står en række Silkeborg-virksomheder klar til at møde hundredvis af studerende og jobsøgende når Danmarks største job- og karrieremesse for højtuddannede, Karrieredagene, tirsdag den 7. marts slår dørene op i Aalborg og dagen efter i Aarhus. 

Virksomhederne Constructa, Borg Automotive, Kingo Karlsen, SPX Flow, Eksportforeningen og Kaastrup Andersen er taget på messe med talenttiltrækningskampagnen Silkeborg Jagter Talenter og møder på den måde samlet op for at synliggøre mangfoldigheden af jobmuligheder i Silkeborg-området. Målet er klart:Der skal tiltrækkes flere ingeniører.

Bag Silkeborg Jagter Talenter står Silkeborg Kommune og initiativet har udviklet sig til et succesfuldt samarbejde mellem virksomheder, erhvervsråd og kommunen.

”Vi kan se at virksomhedernes adgang til talenter er super vigtig og at det spiller ind, når nye virksomheder vælger at placere sig i Silkeborg Kommune. Fra flere hører vi, at ingeniører er noget man stjæler fra hinanden. Med Silkeborg Jagter Talenter øger vi den samlede pulje af dygtige medarbejdere,” siger borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum.

Ud over deltagelse på Karrieredagene og andre karrieremesser, samarbejder Silkeborg Jagter Talenter med uddannelsesinstitutioner om faglige arrangementer og jobcrawls, hvor studerende besøger virksomheder i Silkeborg. I samarbejdet er der også et HR netværk, hvor HR ansvarlige mødes for i fællesskab at blive klogere på tiltrækning af arbejdskraft.

HR og Uddannelsesansvarlig hos Kingo Karlsen, Liselotte Lyngvad, lægger vægt på, at samarbejdet gør, at Kingo Karlsen bliver synlig for potentielle medarbejdere. ”Det betyder enormt meget for os at være med her, for det giver os nogle muskler i kampen om de samme medarbejdere som større og mere kendte virksomheder også gerne vil tiltrække. Så er det op til os at fortælle om de spændende karrieremuligheder, der er hos os”.

Fakta:

Virksomheder fra Silkeborg, der deltager på Karrieredagene i Aalborg og Aarhus:

Constructa, Borg Automotive, Kingo Karlsen, SPX Flow, Eksportforeningen og Kaastrup Andersen. Derudover deltager Bankdata og Jyske Bank med egne stande. 

Læs mere på silkeborgjagtertalenter.dk og på LinkedIn: Silkeborg Jagter Talenter

For yderligere information kontakt:

Udviklingskonsulent i Silkeborg Kommune
Hanne Baastrup
Tlf.: 30 70 09 34

Sidst opdateret