Højeste placering i DI's erhvervsanalyse nogensinde

Silkeborg Kommune modtager den bedste placering i Dansk Industris erhvervsklimaundersøgelse nogensinde. Kommunen er gået 17 pladser frem – fra 51 til 34.
Motorvejen september 2016 - Silkeborg Kommune arbejder hårdt på at styrke kommunens erhvervsklima sammen med vores samarbejdspartnere, og det glæder mig meget, at det hårde arbejde kan mærkes ude ved vores virksomheder, siger Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune.

Det er særligt inden for den kommunale sagsbehandling – det vil sige behandling af miljøforhold, sygedagpenge med videre – resultaterne er gået frem. Og derudover høster Silkeborg for alvor gevinsterne af, at motorvejen er kommet til.

- Fra middelmådige karakterer på infrastrukturen, er det nu her, vi scorer allerbedst. Og det matcher meget godt den store interesse, vi mærker hos virksomhederne for at bo langs Silkeborgmotorvejen, siger Gregers Pilgaard, udviklingschef i Silkeborg Kommune.

DI’s erhvervsanalyse peger på, at Silkeborg Kommune skal arbejde mere målrettet med at hjælpe virksomhederne med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft - en opgave, som mange af landets øvrige kommuner også står med. Og lige præcis dette område forventes at blive en central del af den reviderede erhvervsstrategi, som der arbejdes på nu.

- At virksomhederne peger lige netop på kvalificeret arbejdskraft som et område, vi skal prioritere, understreger bare, at vi er på rette kurs med den reviderede erhvervsstrategi. Og derudover er jeg rigtig glad for, at virksomhederne melder positivt tilbage i den nye analyse - det giver lyst til at stå på tæer fremadrettet, siger Gregers Pilgaard.

Også Steen Vindum understreger, at Silkeborg Kommune ikke skal hvile på laurbærrene på trods af den flotte fremgang.

- Selvom det går den rigtige vej, er vi endnu ikke i mål, og vi arbejder for øjeblikket på højtryk med kommunens erhvervsstrategi, som sætter rammerne for udviklingen de næste år. Vi sætter målene højt, fordi Silkeborg Kommune ønsker at være en erhvervsvenlig kommune med gode rammevilkår såvel som en stærk servicekultur overfor vores virksomheder, siger Steen Vindum.

Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune: 89 70 13 01

Gregers Pilgaard, udviklingschef i Silkeborg Kommune: 20 90 13 68