Hvordan stiller jeg op?

Her kan du læse, hvordan du stiller op til ungebyrådet, og hvordan du kan få hjælp til det.
Skater hopper højt

Hvis du er mellem 13 og 17 år og har adresse i Silkeborg Kommune kan du stille op.

Vil du stille op? Tjek linket og følg vejledningen

19.-21. september fra kl. 16-19 kan du få hjælp til at stille op, lave valgvideo, få taget et kandidatfoto og lavet en valgplakat. Det er på biblioteket på Bindslevs Plads i Silkeborg.

Hvis du stiller op er der 29. september fra kl. 10-12 valgmøde. Det foregår også på Bindslevs Plads, i Campusbygningen. Der bliver arrangeret en debat blandt alle kandidater om nogle udvalgte temaer, så der har du muligheden for at gøre opmærksom på dig selv og fortælle hvorfor man skal stemme på netop dig. Hvis du ikke har meget lyst til at sige noget foran andre, så kom alligevel; vi sørger for, at der er plads til alle.

Her kan du læse, hvordan ungebyrådet blev sammensat.

Hvor meget arbejde kræver det at sidde i ungebyrådet?
Hvis du bliver valgt, skal du deltage i de seks almindelige møder i ungebyrådet og i introdagen. Vi regner med at du deltager i møderne, men i særlige tilfælde kan man godt melde afbud.

Alle de almindelige møder holdes fra kl. 14.30-17, mens introdagen er et heldagsarrangement. Transporten til og fra møderne kan du få betalt.

Hvis du går i folkeskolen, kan ungebyrådet efter eget ønske tælle som et valgfag.

Hvis du bliver ungeborgmester eller viceungeborgmester, kræver det lidt mere arbejde. Til gengæld lærer du rigtig meget og får meget indflydelse.
 
Læs mere om at være ungeborgmester i ungebyrådet.

 

Sidst opdateret